Vrijdagnacht deden de politieagenten van de zone Geel – Laakdal – Meerhout een WODCA-actie in heel de zone. In totaal werden 223 chauffeurs gecontroleerd. Hiervan legden er 219 een negatieve alcoholtest af.

Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders. Eén chauffeur had een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwam er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 150 euro. Drie bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.
 
Andere overtredingen
Er werden ook twee processen-verbaal van waarschuwing gegeven omdat de bestuurders  geen geldig verzekeringsbewijs konden voorleggen. Vier chauffeurs kregen een onmiddellijke inning omdat ze geen gordel droegen, één omdat hij geen geldig keuringsbewijs kon voorleggen en één fietser om dat hij zonder licht reed.
 
Locaties
De controles vonden plaats op de volgende locaties: Geel (Molseweg, Winkelom, Laar, Logen), Laakdal (Nieuwe Baan, Meir) en Meerhout (Gestelsesteenweg, Bevrijdingslaan).